Se bat spumă tare cele 6 albușuri împreună cu un praf de sare până când spuma nu mai cade de pe teluri. Eu de obicei folosesc un mixer de mână pentru operaţiunea asta, dar e ok si dacă vă descurcaţi cu telul în formă de pară.
Se adaugă pe rând 6 linguri de zahăr și se bat în continuare albuşurile împreună cu zahărul până când spuma de întăreşte din nou.
Se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se omogenizează amestecând uşor cu un tel de mână.
Se adaugă făina și coaja rasă de lămâie şi se amestecă cu mișcări ușoare, de jos în sus pana când făina este încorporată uniform.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Se coace blatul în cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că este bine copt.
Se scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească foarte bine înainte de a-l felia. Evental faceţi blatul cu o seară înainte de a face tortul. A doua zi blatul se va felia mai uşor şi mai frumos.
Când este complet rece, feliaţi blatul pe orizontală în 3 straturi egale.