Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul până se deschid la culoare. Se adaugă iaurtul și untul topit și se omogenizează.
Se bat spumă cele 2 albușuri și se încorporează în compoziție, iar la final se adaugă făina împreună cu praful de copt și coaja rasă de lămâie.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Blatul nu trebuie sa fie complet copt, ci să rămână puțin moale și umed.
Cele 2 albușuri rămase se bat spumă tare cu un mixer de mână pană când nu mai cad de pe teluri. Se adaugă pe rând cele 2 linguri de zahăr pudră și se mixează în continuare până când spuma se întărește din nou.
Se scoate blatul din cuptor, se toarnă deasupra lui gemul de prune, iar peste stratul de gem se întinde spuma de bezea.
Peste bezea se presară nucile tocate și se dă din nou tava la cuptor pentru încă 15 minute sau până când bezeaua este frumos rumenită.
Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi se taie cuburi cu un cuțit umezit.