Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ulei de măsline aromatizat

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

  • 200 ml de ulei de măsline extravirgin de calitate bună
  • boabe de piper alb
  • boabe de piper roşu
  • boabe de piper negru
  • ½ de baton de scorţişoară
  • ardei iuţi uscaţi
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • mărar uscat
  • pudră de ghimbir
  • coajă de lămâie

Mod de preparare

  • Ca să vă faceti o idee despre proporţii aş zice că trebuie să aveţi cam 2 linguri rase de mirodenii la cei 200 ml de ulei.
  • Recipientul folosit e bine să fie din sticlă, nu din plastic, să fie curat şi uscat foarte bine.
  • Se pun pur şi simplu ierburile preferate în ulei, se sigiliează cu un dop sau capac etanş şi se lasă la macerat într-un loc răcoros şi întunecat (dar nu la frigider) timp de o săptămână.
  • Apoi se foloseşte la aromatizarea sosurilor, a supelor-creme, pentru carne sau legume la grătar, dar şi pentru turnat un firicel subţire peste paste sau peste felii de pâine neagră prăjită şi crocantă. Ahh ce bunătate!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!