Se bate fiecare felie de carne pe ambele părţi cu ciocanul pentru şniţele, sau dacă nu aveţi ciocan, cu orice corp dur improvizat: gâtul unei sticle, coada unui cuţit, etc. Nu insistaţi cu violenţa, vrem doar să le frăgezim un pic, nu să le găurim de tot :)
Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia, apoi se trece carnea prin făină şi prin ouăle bătute.
Se prăjesc şniţelele pe ambele părţi în baie de ulei. Înainte de prăjire, uleiul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. După ce puneţi carnea în tigaie, reduceţi focul de la puternic spre moderat (150-160 de grade). Câte 4-5 minute pe fiecare parte ar trebui să fie suficiente. Când sunt aurii şi rumenite frumos, sunt gata, se scot pe hârtie absorbantă.
Se servesc alături de un piure de cartofi, de cartofi natur sau prăjiţi, sau cel mai bine şi cel mai sănătos alături de o salată mare de legume proaspete.