Go Back
+ servings
Felie turta dulce moale cu frisca
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Turtă dulce moale şi pufoasă. - rețeta de turtă dulce la tavă

Doriți o prăjitură cu arome de sărbătoare? Iată cum se face cea mai bună turtă dulce moale și pufoasă! Cea mai simplă rețetă de turtă dulce la tavă.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 10
Calories: 295kcal

Ingrediente

pentru o tavă de 20x25 cm

  • 400 ml lapte 3,5% grăsime
  • 100 g miere
  • 50 g unt topit şi răcit
  • 150 g zahăr brun
  • 2 linguri cacao
  • 400 g făină
  • 2 linguri amestec de condimente pentru turtă dulce
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Puneți la încălzit laptele împreună cu mierea. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se dizolve mierea complet.
  • Puneți untul topit în amestecul de mai sus, amestecați și lăsați deoparte să se răcească.
  • Cerneți făina împreună cu cele 2 linguri de cacao şi praful de copt. Adăugați zahărul şi mixul de condimente, apoi turnați ingredientele lichide. Amestecați cu un tel de mână până când aveți o compoziție omogenă.
  • Turnați aluatul în tava cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tapetată cu făină.
  • Băgați tava în cuptorul RECE, apoi setați temperatura la 180 de grade (temperatură medie, dacă nu aveţi marcate gradele). E gata în 35-45 de minute în funcţie de cuptor. Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri că e coaptă bine.
  • Lăsaţi turta dulce să se răcească înainte să o tăiați. O puteți servi cu zahăr pudră sau cu un moț de frișcă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 295kcal | Carbohidrați: 56g | Proteine: 6g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 16mg | Fibre: 1g | Zahăr: 25g | Vitamina A: 192IU | Calciu: 59mg