Go Back
+ servings
elii de chec de post cu cacao pe farfurie langa un pahar cu suc de portocale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Chec de post cu cacao, pufos și aromat - rețeta cu suc de portocale

Încearcă această rețetă simplă de chec de post cu cacao și stafide. Extraordinar de moale, pufos și aromat!
Preparare10 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 15
Calories: 229kcal

Ingrediente

  • 450 g făină tip 000
  • 10 g praf de copt un pliculeț
  • ½ linguriță bicarbonat
  • 2 linguri de oțet de 9 grade
  • 100 g zahar
  • 100 g ulei
  • 550 ml suc de portocale
  • ½ linguriță sare
  • 20 g cacao
  • coaja rasă dela o portocala
  • ¼ linguriță turmenic curcuma
  • 50 g stafide
  • 15 g migdale mărunțite
  • 10 g fulgi de migdale
  • zahăr pudră - opțional pentru servit

Mod de preparare

  • Într-un castron puneți: 500 ml suc de portocale, oțetul și bicarbonatul. Amestecați.
    lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • Adăugați apoi uleiul, coaja rasă de portocale, turmericul, sarea și zahărul și amestecați din nou.
    turmeric adaugat cu lingurita in castron
  • În alt vas amestecați făina cu praful de copt și le încorporați puțin câte puțin în ingredientele lichide, amestecând continuu cu un tel de mână ca să nu se formeze cocoloașe.
    aluat galben in castron
  • Turnați ¾ din aluat într-o tavă de chec unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Presărați stafidele (nehidratate) și amestecați cu o furculiță să se distribuie în aluat.
    stafide presarate in tava cu aluat de chec
  • Amestecați pudra de cacao cu 50 ml de suc de portocale până obțineți o pastă. Turnați amestecul peste aluatul rămas în castron, puneți aici și migdalele și omogenizați.
    aluat de chec cu cacao in castron
  • Turnați aluatul cu cacao în tavă și amestecați cu o furculiță ca să se amestece cele 2 culori și să obțineți un chec marmorat. Deasupra presărați fulgii de migdale.
    fulgi de migdale presaratti in tava peste chec cu cacao
  • Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade (static) pentru aproximativ 50-55 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că e copt la interior.
    tava cu chec in cuptor
  • Lăsaţi-l să se răcească în formă pentru 10 minute, apoi îl răsturnați pe un grătar. Pudrați cu zahăr și feliaţi checul după ce se răcește.
    chec de post cu cacao asezat pe gratar de racire

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 229kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 4g | Grăsimi: 7g | Fibre: 2g | Zahăr: 11g | Vitamina A: 77IU | Calciu: 11mg