Scurgeți năutul din conservă.
Încercați să înlăturați pe cât posibil cojile. E o operație plictisitoare dar merită cu prisosință dacă vreți să obțineți un hummus fin.
Puneți năutul în chopper/blender, adăugați pasta de susan, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoi, sare, piper și chimen măcinat.
Blenduiți bine-bine totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic de apă sau puteți folosi zeama din conserva de năut.
Dacă doriți un hummus mai cremos, mai puteți adăuga putin ulei de măsline. Depinde mult de calitatea uleiului folosit și trebuie să aveți în vedere că veți mai turna și deasupra 1-2 linguri la final.
Decorați cu ulei de măsline, turmeric, pudră de chimen și boia de ardei.
Presărați pătrunjel sau coriandru proaspăt și serviți cu pâine prăjită sau, și mai bine, cu o foccacia crocantă.