Go Back
Tarta cu mere si migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă cu mere şi migdale (de post)

Categorie: Deserturi

Ingrediente

cantităţi pentru o formă de 30x10 cm

    blatul

    • 120 g făină
    • 2 linguri de zahăr pudră
    • 60 ml de ulei
    • 1 praf de sare
    • 1 vârf de linguriță de praf de copt
    • aprox. ½ pahar de apă rece

    umplutura

    • 2 mere mari
    • 2-3 linguri de gem de preferat de mere
    • 1 lingură de zahăr brun
    • 1 linguriţă de scorţişoară
    • 3-4 linguri de ulei
    • fulgi de migdale

    Mod de preparare

    • Puneţi făina, sarea, praful de copt şi zahărul pudră într-un bol, adăugaţi uleiul şi amestecaţi. Veţi obţine un aluat nisipos, care "nu se leagă". Adăugaţi puţină apă rece şi continuaţi să frământaţi. Dacă e nevoie mai adăugaţi apă, dar puţin câte puţin doar până când simţiţi la mână că aluatul începe să se lege şi devine elastic.
    • Înfăşuraţi aluatul obţinut într-o folie alimentară şi lăsaţi-l să se odihnească la rece pentru cel puţin 30 de minute, timp în care vă puteţi ocupa de mere :)
    • Pentru un aspect mai frumos, eu am preferat să las merele cu tot cu coajă, dar le puteţi curăţa dacă doriţi. Îndepărtaţi cotoarele şi tăiaţi merele felii pe care le presăraţi cu zahăr brun şi scorţisoară.
    • Încingeţi puţin ulei într-o tigaie şi căliţi feliile de măr pe ambele părţi. Întorceţi-le cu grijă pentru că vor deveni fragede şi se rup uşor.
    • Tapetaţi cu ulei şi făină o formă de tartă, întindeţi aluatul cu sucitorul şi aşezaţi-l în formă. Tăiaţi marginile cu un cuţit.
    • Puneţi un strat de gem de mere (eu nu am avut şi am folosit de vişine) peste care presăraţi migdale măcinate.
    • Aşezaţi deasupra feliile de măr şi presăraţi din nou cu un strat de fulgi de migdale.
    • Coaceţi tarta în cuptoul preîncălzit pentru 20-25 de minute. Merele nu trebuie să se usuce, ci doar să înceapă să se rumenească uşor.
    • Lăsaţi tarta să se răcească în formă pentru că apoi va fi mai uşor de scos şi de feliat.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!