Go Back
+ servings
Cartofi la cuptor cu usturoi si rozmarin
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cartofi la cuptor cu usturoi şi rozmarin

Preparare10 minutes
Gătire35 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 45 min

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 50 ml de ulei ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • o crenguţă de rozmarin sau o linguriţă de ace uscate
  • ½ linguriţă de boia de ardei dulce
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

  • Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie sferturi sau cuburi cât doriţi de mari.
  • Se pun cartofii într-un castron încăpător, se adaugă uleiul, usturoiul trecut prin presă, sarea, piperul măcinat, boiaua si acele de rozmarin şi se amestecă bine să se condimenteze uniform toţi cartofii.
  • Se pun apoi cartofii într-o tavă unsă cu puţin ulei, care va merge la cuptor.
  • Se acoperă cu o folie de aluminiu în primele 20 minute, apoi se îndepărtează folia şi se lasă încă 10-15 minute, sau până când cartofii încep să se rumenească şi furculiţa intră uşor în ei.
  • Se servesc calzi, înveseliţi cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!