Go Back
Spaghete cu vinete şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Spaghete integrale cu vinete şi usturoi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 300 g spaghete integrale
  • 2 vinete micuţe sau una mare
  • 250 ml sos de roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe de busuioc uscat
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • parmezan ras opţional
  • sare piper - după gust
  • frunze de busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  • Se pun spaghetele la fiert în apă clocotită cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp ne ocupăm de vinete şi de sosul de roşii.
  • Vinetele se taie rondele şi se frig pe ambele părţi pe un grill sau într-o tigaie antiaderentă. Eu am folosit un grill de teflon. Apoi se taie fiecare felie în sferturi.
  • Usturoiul trecut prin presă se căleste 1 minut în 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă sosul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea 2-3 clocote.
  • Înainte să îl luăm de pe foc, se adaugă busuiocul uscat, se amestecă sosul pentru ca acesta să îşi dezvolte aroma.
  • Spaghetele se scurg de apa în care au fiert şi pentru mai multă savoare, asa fierbinţi cum sunt, le turnăm cam două linguri sănătoase de ulei de măsline şi amestecăm.
  • Peste paste se adaugă sosul de roşii, cubuleţele de vinete şi se amestecă.
  • Înainte de servire se decorează cu frunzuliţe proaspete de busuioc. Dacă nu ţineţi post şi nici vegetarieni nu sunteţi, puteţi adăuga parmezan ras după gust.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!