Go Back
Biluţe cu ciocolată cu rom
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Bilute de ciocolata cu rom

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolata neagra cu minim 75% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml de frisca lichida
  • 120 g unt
  • 1 lingura de cacao
  • un praf de sare
  • ½ de sticluta de esenta de rom se poate inlocui cu alta aroma, cu cognac sau lichior
  • ornament din ciocolata pentru exterior puteti inlocui cu nuca, migdale, fistic sau nuca de cocos

Mod de preparare

  • Se rupe ciocolata bucati mici si se topeste impreuna cu untul taiat cuburi, pe baie de abur. Amestecati continuu cu o lingura de lemn.
  • Se adauga un praf de sare care va da ciocolatei un gust mai intens, esenta de rom, apoi frisca lichida si pudra de cacao. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore sau chiar de seara pana dimineata. Cu cat sta mai mult la rece si se intareste compozitia, cu atat mai bine se vor putea modela bomboanele.
  • Se modeleaza bilutele cu palmele usor umede (nu ude!), apoi se tavalesc prin ornamentele de ciocolata, apasand usor sa se lipeasca foarte bine. Eu le-am dat la rece pentru aproximativ o ora si apoi le-am mai invartit inca o data cu palmele uscate apasand usor pentru ca se tot desprindeau ornamentele. Daca folositi nuca de cocos sau nuca macinata nu veti avea problema asta.
  • Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!