Go Back
Pâine rapidă cu iaurt
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

Mod de preparare

  • Înainte sa ne apucăm de lucru, preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
  • Se cerne făina împreună cu bicarbonatul, apoi se amestecă cu sarea şi cu seminţele şi se pun toate într-un castron încăpator.
  • Se face o gropiţă în făină, unde se toarnă iaurtul sau laptele bătut.
  • Se amestecă cu o lingură de lemn, încorporând puţin câte puţin făina până când veţi obţine un aluat moale, dar omogen.
  • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi răsturnati aluatul format. Frământaţi-l puţin, cam 1 minut, până devine mai legat şi reuşiţi să îi daţi o formă rotundă, ca de pâine.
  • Mutaţi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestaţi-o deasupra în formă de cruce, folosind un cuţit bine ascuţit.
  • Bagaţi tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când este frumos rumenită şi a format o coajă groasă şi tare.
  • Scoateţi pâinea pe un grătar metalic sau de lemn, rupeţi-o "ţărăneşte" în 3-4 bucăţi şi lăsaţi-o să se răcească...dacă aveţi răbdare.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!