Go Back
Prăjitură cu smântână şi merişoare
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură cu smântână şi merişoare

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă de 30x20 cm

  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • 350 g făină
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • 1 sticluţă de esenţă de vanilie
  • o mână de merisoare uscate
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat pentru pudra

Mod de preparare

  • Untul se freacă cu zahărul şi un praf de sare, până devine o cremă.
  • Se adaugă pe rând ouăle, apoi smântâna şi esenţa de vanilie.
  • Făina cernută se amestecă cu praful de copt şi se toarnă peste crema de unt si ouă.
  • Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Consistenţa trebuie să fie ca o smântână groasă.
  • Se tapetează cu hârtie de copt o tavă care va merge la cuptor.
  • Se toarnă compoziţia în tavă şi se presară merişoarele uscate.
  • Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. Se coace prăjitura aprox. 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri că este bine coaptă.
  • După ce se răceşte, se taie şi se pudrează din belşug cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!