Go Back
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Prăjitură Dukan cu ciocolată şi goji

Categorie: Deserturi

Ingrediente

(pentru o tavă de 20x20 cm)

    Blatul

    • 4 ouă
    • 4 linguri de îndulcitor natural Green Sugar Cooking
    • 4 linguri amidon
    • 1 lingură cu vârf de tărâţe de ovăz măcinate cât mai fin
    • 1/2 linguriţă de coajă rasă de lămâie
    • 1/2 linguriţă de praf de copt
    • un praf de sare

    Glazura

    • 4 linguri de lapte praf degresat
    • 3 picături de Green Sugar lichid sau 1 linguriţă îndulcitor pudră
    • 2 linguriţe de apă poate fi şi puţin mai mult
    • 2 linguriţe de cacao degresată
    • 2 linguri de goji pentru decor

    Mod de preparare

    • Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, până când nu mai cad de pe teluri.
    • Se adaugă îndulcitorul şi continuăm să mixăm până când spuma rămâne fermă.
    • Adăugăm gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie şi omogenizăm compoziţia.
    • Încorporăm amidonul şi tărâţele măcinate, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări încete de jos în sus.
    • Turnăm compoziţia într-o tavă de silicon sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Dam prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea să ne asigurăm că e coaptă.
    • Scoatem prăjitura pe un grătar şi o lăsăm să se răcească.
    • Pentru glazură amestecăm bine toate ingredientele din listă. Consistenţa trebuie să fie ca cea a ciocolatei topite.
    • Întindem glazura peste prăjitura rece şi presărăm goji din loc în loc.

    Notă

    Întrucât am folosit 2 alimente tolerate (amidon şi cacao), puteţi pregăti această reţetă de prăjitura Dukan în perioada de croazieră a regimului, cu mare atenţie la cantitatea zilnică consumată.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!