Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Negresă pufoasă cu cremă de dovleac

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă de 20 x 35 cm

    crema de dovleac

    • 1 dovleac plăcintar de aprox. 1 kg
    • 200 g cremă fină de brânză gen Philadelphia
    • 50 g zahăr pudră
    • ¼ linguriţă de scorţişoară de preferat proaspăt rasă pentru că e mult mai aromată

    blatul

    • 200 g unt
    • 50 ml de lapte
    • 100 g ciocolată neagră min. 75% cacao
    • 100 g cacao
    • 4 ouă
    • 1 sticluţă de esenţă de rom
    • 100 g făină
    • 150 g zahăr
    • 1 pliculeţ de praf de copt

    Mod de preparare

    • Crema de dovleac
    • Dovleacul se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune la fiert pentru aproximativ 20 de minute. E gata când cuburile de dovleac sunt moi şi intră uşor furculiţa în ele.
    • Se scurge dovleacul de apa în care a fiert şi se pasează cu blenderul vertical. Se lasă să se răcească.
    • Se adaugă crema de brânză, zahărul pudră şi scorţişoara şi se omogenizează.
    • Blatul
    • Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 grade Celsius.
    • Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la foc mic, împreună cu untul tăiat cuburi. Amestecaţi din când în când să se omogenizeze. Se lasă la răcit.
    • Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până încep să se albească, se adaugă laptele, esenţa de rom şi pudra de cacao, apoi se amestecă cu untul şi ciocolata topită.
    • Separat se bat albuşurile spumă până când nu mai cad de pe teluri. Se amestecă spuma de albuşuri cu compoziţia de mai sus şi se omogenizează amestecând încet.
    • Se adaugă făina şi praful de copt şi se încorporează folosind un tel în formă de pară, cu mişcări de jos în sus pentru ca amestecul să rămână aerat.
    • Se păstrează deoparte 6 linguri de aluat, iar restul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
    • Peste aluat se întinde uniform crema de dovleac, apoi se pun din loc în loc cele 6 linguri de aluat păstrate deoparte.
    • Cu ajutorul unei furculiţe de amestecă aluatul cu crema de dovleac ca să obţinem un efect frumos marmorat, ca în poza de mai jos.
    • Se dă negresa la cuptor pentru 35-40 de minute. Testul cu scobitoarea nu va fi relevant, deoarece crema de dovleac va rămâne umedă, iar scobitoarea nu va ieşi curată, aşa încât e mai bine să încercaţi să încercaţi marginile prăjiturii ca să vă convingeţi că e coaptă.
    • Lăsaţi negresa să se răcească, apoi tăiaţi-o în pătrate.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!