Go Back
Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de paste cu brânză gorgonzola şi roşii cherry

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 300 g farfalle
  • 150 g gorgonzola
  • 400 g roşii cherry
  • 2 mâini generoase de frunze de rucola
  • 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt
  • sare/piper după gust eu nu am pus, gorgonzola fiind deja suficient de sărată

Mod de preparare

  • Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, nici mai mult, nici mai puţin, Eu am fiert farfallele fix 12 minute şi au fost al dente, aşa cum trebuie să fie nişte paste adevărate.
  • Se scurg pastele de apă (nu se clătesc!), se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă.
  • Se taie gorgonzola cuburi şi se amestecă cu pastele fierbinţi, ceea ce va face ca brânza să se înmoaie puţin, sau chiar să înceapă să se topească delicios.
  • Se aşează frunzele de rucola la baza platoului, deasupra se pun pastele amestecate cu brânza şi jumătăţile de roşii şi se decorează cu busuioc proaspăt.
  • Da, asta-i tot, dar ce simplu şi ce bun! Şi ce vesel arată, nu-i aşa? :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!