Go Back
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Semilune cu gem

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g de smântână grasă
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr eu am folosit zahăr brun
  • 420 g făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • coajă rasă de lămâie sau extract de vanilie pentru aroma
  • un praf de sare
  • gem pentru umplut eu am folosit gem de prune
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

  • Se mixează untul cu zahărul până se obţine o cremă.
  • Se adaugă smântâna şi se amestecă să se omogenizeze crema obținută.
  • Se încorporează apoi gălbenuşurile pe rând în compoziţie.
  • Se adaugă restul de ingrediente: făina, praful de copt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare şi se amestecă bine. Aluatul obţinut va fi puţin cam vârtos, va fi un pic mai greu de amestecat.
  • Se lasă aluatul la rece timp de 30 de minute, acoperit cu folie alimentară ca să nu se usuce la exterior.
  • Se presară făină pe blatul de lucru şi se întinde cu sucitorul o foaie potrivită ca grosime. A mea a avut ceva mai mult de 1/2 de centimetru. Mai creşte puţin la copt, dar nu foarte mult.
  • Se decupează fursecurile cu forma de biscuiţi şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, până când fursecurile încep să se rumenească uşor.
  • Le lăsăm să se răcească de tot, apoi le lipim două câte două cu gemul preferat.
  • Se servesc pudrate cu zahăr vanilat şi se pot păstra câteva zile într-o cutie cu capac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!