Go Back
biscuiti cu nuca de cocos
Tipărește rețeta
No ratings yet

Biscuiţi cu nucă de cocos

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahăr vanilat de preferat pudră, nu tos
  • 200 g făină
  • 75 g fulgi de nucă de cocos
  • 1 linguriţă rasă de praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Untul rece se freacă cu zahărul vanilat până când se obţine o cremă. Se adaugă oul bătut şi sarea. E de preferat să folosiţi zahăr pudră pentru că se topeşte mai repede şi mai uşor în crema de unt.
  • Se încorporează făina împreună cu praful de copt şi nuca de cocos şi se amestecă până obţinem un aluat ferm şi omogen.
  • Se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se dă la rece pentru cel puţin jumătate de oră.
  • Presărăm blatul de lucru cu făină şi întindem aluatul cu sucitorul într-o foaie groasă cam de 1/2 de cm.
  • Decupăm biscuiţii în forma dorită. Eu am folosit gura un pahar mic.
  • Se pun biscuiţii în tavă, pe hârtie de copt şi se dau la cuptorul încălzit în prealabil. Se coc 10-15 de minute la 170 de grade, în funcţie de cuptor. Biscuiţii trebuie să rămână albi, să nu fie rumeniţi, altfel se vor întări mai târziu.
  • Se consumă după ce se răcesc, sau se pot păstra până la 5 zile într-o cutie cu capac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!