Go Back
Spaghete picante cu chorizo
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Spaghete picante cu chorizo şi parmezan

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii generoase

  • 300 gr spaghete
  • 3 roşii mari tocate cubuleţe sau o conservă de roşii
  • 200 g carnați chorizo puteţi înlocui cu alţi cârnaţi picanţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 linguriţe de sos pesto
  • o lingură de ulei de măsline extravirgin eu am folosit tot Divella
  • sare garlic pepper (sau piper alb dacă nu aveţi) - după gust
  • un vârf de cuţit de nucşoară
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

  • Puneţi pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am folosit spaghete Divella nr. 8 pe care le-am fiert 7 minute, atât cât scria pe pachet şi au fost perfecte, puţin al dente, aşa cum sunt pastele italiene care se respectă.
  • Într-o tigaie, de preferat antiaderentă, puneţi la fript (deci fără ulei) cârnaţii Chorizo tăiaţi felii. Lăsaţi-i să se rumenească pe ambele părţi şi când sunt gata, îi scoateţi pe o farfurie.
  • Mai adăugaţi două linguri de ulei de măsline peste cel lăsat de cârnaţi, adăugaţi usturoiul zdrobit şi lăsaţi-l să se călească numai un minut, cât să îşi dezvolte aroma.
  • Adăugaţi în tigaie roşiile tăiate cuburi (sau conserva), nucşoara şi sosul pesto. Potriviţi de sare şi piper după gust. Eu am folosit garlic pepper pentru a avea o aromă mai pronunţată de usturoi, dar dacă nu aveţi, piperul normal e la fel de bun. Lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Adăugaţi feliile de cârnaţi şi mai lăsaţi 5 minute la fiert.
  • Ideal ar fi ca în acest moment să fie gata şi pastele. Le scurgeţi de apă şi adăugaţi peste ele sosul de roşii şi cârnaţii. Amestecaţi şi lăsaţi 5-7 minute pentru ca spaghetele să absoarbă sosul şi aromele.
  • Serviţi cu parmezan ras din belşug şi frunzuliţe proaspete de busuioc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!