Go Back
+ servings
Rondele de legume cu sos de roşii
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Rondele de legume cu sos de roşii la cuptor

Preparare20 mins
Gătire40 mins
Timp total1 hr
Categorie: Feluri de baza
Porții: 1 ora

Ingrediente

pentru 2 porţii generoase

  • 1 vânătă mare
  • 1 dovlecel serios
  • 3-4 roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • sare piper după gust
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de suc de roşii concentrat sau bulion îndoit cu apă
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • dovelcelul, vânăta şi roşiile se taie rondele cam de 1 cm grosime
  • rondelele de dovlecel şi cele de vânătă se presară pe ambele părţi cu sare şi piper. Cele de roşii îşi vor lua sarea şi piperul de la vecinele lor.
  • se unge cu puţin ulei de măsline un vas care va merge la cuptor. De preferat ar fi să aveţi un vas cu capac, dacă nu, vom folosi folie de aluminiu.
  • se aşează rondelele alternând legumele, ca în fotografia de sus
  • se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe subţiri care se bagă printre rondelele de legume
  • se toarnă deasupra sucul de roşii, cât de uniform reuşiţi
  • se toarnă în fir subţire cu uleiul de măsline peste legume
  • se acoperă cu o folie de aluminiu (sau se pune capacul)
  • se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă acoperit timp de 40 de minute. Nu este nevoie să adăugaţi apă, pentru că îşi vor lăsa dovleceii. Trebuie doar să deschideţi cuptorul şi să mişcaţi puţin vasul din când în când ca să se întrepătrundă apa lăsată de legume cu sucul de roşii.
  • se îndepărtează folia de aluminiu (sau capacul) şi se mai lasă la cuptor până scade zeama şi se rumenesc puţin rondelele.
  • ghiveciul se serveşte cald sau rece, presărat generos cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!