Supă rece de roşii (Gazpacho)
Învingeți căldura verii cu o rețetă de supă rece de roșii! Făcută cu legume de vară, această supă gazpacho este sănătoasă si răcoritoare!
Preparare25 minutes mins
răcire1 hour hr
Timp total1 hour hr 25 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 256kcal
pentru 4 porţii
- 2 kg roşii mari, bine coapte
- 500 g castraveți de grădină
- 1 ceapă roşie medie sau 2 cepe verzi, doar partea albă
- 1 ardei gras
- 1 cățel de usturoi
- 70 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oțet
- sare și piper upă gust
- busuioc sau pătrunjel proaspăt
- crutoane sau pâine prăjită pentru servit
Curățați, spălați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite pentru blender. Nu uitați să păstrați câteva felii sau cuburi de legume pentru decor!
Dacă nu aveți un blender de capacitate mare, care să poată procesa toate ingredientele deodată, atunci va trebui să lucrați cu ele pe rând.
Puneți legumele în blender și odată cu ele adăugați și uleiul de măsline, oțetul, sare și piper măcinat.
Turnați supa într-un vas cu capac care va merge la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, gustați supa și decideți dacă mai are nevoie de sare.
Împărțiți supa în boluri și decorați-o cu legumele păstrate deoparte, cu crutoane crocante din pâine și cu frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Opțional, mai puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline sau puteți presăra puțin busuioc uscat pentru o aromă mai intensă.
Calorii: 256kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 5g | Grăsimi: 17g | Fibre: 7g | Zahăr: 16g | Vitamina A: 4922IU | Calciu: 72mg