Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
5 from 4 votes

Budincă dietetică de dovlecei

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 50 minute

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 200 g brânză de vaci slabă sau urdă
  • 3 ouă 2+1
  • 50 g iaurt dietetic
  • mărar
  • sare/piper/nucşoară/turmeric
  • unt sau ulei doar pentru uns forma

Mod de preparare

  • dovlecelul bine spălat se taie felii subţiri (eu nu îl curăţ de coajă, voi procedaţi cum doriţi)
  • se amestecă brânza cu două ouă bine bătute şi cu mărarul tocat
  • se condimentează după gust cu sare, piper, nucşoară şi turmeric
  • se adaugă feliile de dovlecel şi se amestecă uşor până sunt încorporate toate
  • se răstoarnă compoziţia într-un vas uns cu unt sau cu ulei, care va merge la cuptor
  • încercăm să dăm cât de cât o formă feliilor de dovlecel pentru ca produsul finit să aibă un aspect cât mai plăcut
  • băgăm budinca la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi când începe să se rumeneasca pe margini turnăm deasupra cel de-al treilea ou bătut şi amestecat cu iaurtul
  • mai lăsăm încă 10 minute la cuptor să se rumenească puţin si deasupra
  • se poate consuma caldă sau rece, dar e mai uşor de porţionat când e rece
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!