Go Back
Salată cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

2 porţii

  • 1 conservă de fasole roşie
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 150 g ciuperci
  • 1 ceapă uscată
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin divizate
  • zeamă de lămâie după gust
  • creson de grădină sau pătrunjel pentru ornat
  • sare piper

Mod de preparare

  • se pun ouăle de prepeliţă la fiert în apă cu puţină sare. Ca să obțineți ouă tari, când apa începe să fiarbă, le mai lăsaţi pe foc încă 5 minute
  • se curăţă ouăle de coajă şi se taie jumătăţi
  • fasolea din conservă se scurge şi se clăteşte bine cu apă rece
  • tonul se scurge de apă şi se desface în bucăţi
  • ciupercile se spală, se feliază şi se călesc 2-3 minute în 2 linguri de ulei de măsline
  • ceapa se taie peştişori
  • se pun toate ingredientele într-un castron, se adaugă celelalte 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper după gust
  • se amestecă salata şi ideal ar fi să fie lăsată o oră la frigider ca să se împrietenească gusturile, dar dacă vă grăbiţi, e bună şi imediat
  • se decorează cu firicele de creson sau cu pătrunjel proaspăt tocat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!