se pun ouăle de prepeliţă la fiert în apă cu puţină sare. Ca să obțineți ouă tari, când apa începe să fiarbă, le mai lăsaţi pe foc încă 5 minute
se curăţă ouăle de coajă şi se taie jumătăţi
fasolea din conservă se scurge şi se clăteşte bine cu apă rece
tonul se scurge de apă şi se desface în bucăţi
ciupercile se spală, se feliază şi se călesc 2-3 minute în 2 linguri de ulei de măsline
ceapa se taie peştişori
se pun toate ingredientele într-un castron, se adaugă celelalte 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper după gust
se amestecă salata şi ideal ar fi să fie lăsată o oră la frigider ca să se împrietenească gusturile, dar dacă vă grăbiţi, e bună şi imediat
se decorează cu firicele de creson sau cu pătrunjel proaspăt tocat