Untul se amesteca cu făina, gălbenuşul de ou şi cu un vârf de cuţit de sare şi se amestecă cu o furculiţă până când aluatul devine nisipos.
Se adaugă o lingură de apă rece şi se continuă frământatul. Aluatul va începe să se lege. Dacă mai este nevoie, adică dacă aluatul nu s-a legat suficient, mai adăugaţi o lingură de apă rece.
Aluatul astfel obţinut se lasă cel puţin 30 de minute la frigider.
Se întinde aluatul in foaie cu grosimea de aproximativ ½ de cm.
Se decupează cercuri de mărimea formelor de mini-tarte şi se pune în fiecare formă câte un cerc.
Se apasă cu degetele până când aluatul îmbracă frumos forma. Dacă este cazul, se taie marginile ce depăşesc forma cu un cuţit.
Se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă formele în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 15 minute, cât ne ocupăm de umplutură.
Spanacul se decongelează sau se spală şi se toaca foarte mărunt, după caz
Se amestecă spanacul cu usturoiul pisat, brânza de vaci şi cu smântâna şi se condimentează după gust cu sare şi piper
Se repartizeaza umplutura în formele de tarte, se face câte o gropiţă în umplutură la fiecare tartă, în care se sparge oul de prepeliţă.
Se decorează cu sferturi de roşii cherry şi se dau la cuptor pentru 30-35 se minute.