Cheese cake cu căpşuni fără coacere
Cheesecake cu căpşuni fără coacere, un desert cremos, aromat şi răcoritor. Folosim ingrediente simple și e gata în doar câteva minute.
Preparare20 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 293kcal
- 100 g biscuiţi digestivi sau graham
- un vârf de linguriță de scorțișoară
- 150 g brânză Philadelphia, ricotta, urdă
- 100 ml smântână pentru frișcă 32% grăsime
- 1 linguriță zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 400 g căpşuni proaspete
- 1 lingură zahăr brun
- frunze de mentă proaspătă
Pregătiți căpșunile: tăiați fructele cubulețe, lăsând câteva jumătăți pentru ornat. Peste căpșunile tăiate cuburi presărați zahărul brun și amestecați.
Crusta: zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie sau un chopper electric până când obțineți o textură de nisip fin. Adăugați scorțișoara și omogenizați (opțional)
Stratul de brânză: bateți smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră folosind un mixer de mână, apoi încorporați crema de brânză și extractul de vanilie.
Asamblare: puneți "nisipul" de biscuiți în pahare sau în borcane și presați ușor cu dosul unei linguri. Distribuiți în fiecare borcan căpșunile cuburi amestecate cu zahăr brun, apoi împărțiți și amestecul de brânză.
Decorați cu căpșunile tăiate jumătăți și cu frunze proaspete de mentă.
Calorii: 293kcal | Carbohidrați: 29g | Proteine: 7g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 48mg | Fibre: 3g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 549IU | Calciu: 130mg