untul se amesteca cu gălbenuşurile, făina şi sarea şi se amestecă cu o furculiţă până se omogenizează aluatul şi devine sfărâmicios
se adaugă două linguri de apă rece care vor "lega" aluatul şi se continuă frământatul. Dacă simţiţi că mai este nevoie, mai adăugaţi încă o lingură de apă
aluatul se înfăsoară în folie alimentară şi se lasă cel puţin 30 de minute la frigider
se întinde aluatul rece într-o foaie groasă de ½ de cm
înfăşurăm foaia pe sucitor şi o derulăm peste forma de tartă. Datorită untului din compoziţie nu este nevoie să ungeţi forma cu nimic înainte.
apăsaţi cu degetele pentru ca aluatul să îmbrace frumos forma şi tăiaţi cu un cuţit marginile care o depăşesc
se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă la cuptor pentru 10 minute, timp în care ne ocupăm de umplutură
amestecăm ouăle bătute cu brânza de vaci, smântâna şi un praf de sare
turnăm compoziţia peste blatul de tartă
distribuim uniform cubuleţele de gorgonzola pe toată suprafaţa tartei
aşezăm cât de frumos reuşim bucheţelul de roşii cherry (spălate în prealabil, da?) deasupra stratului de brânză
băgăm tarta la cuptor pentru 20-30 de minute până când blatul începe să se rumenească pe margini, iar roşiile încep să se crape
se serveşte caldă. Oricum mirosul vă va înnebuni şi nu va avea timp să se răcească :)