Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se unge cu unt o formă rotunda care va merge la cuptor
Se presară pe fundul formei o lingură de zahăr, apoi se așează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai jos.
Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe.
Albuşurile se bat spumă până când nu mai cad de pe teluri.
Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se mixează albuşurile până când se întăresc din nou, iar zahărul este complet dizolvat.
Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia
Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus.
Se toarnă aluatul în formă peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasăm cireşele de la locul lor.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit.
Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă.
Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul.
Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se serveşte după ce s-a răcit complet.