Go Back
+ servings
prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 8 -10

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 50 g unt
  • 1 conservă de ananas rondele folosim inclusiv siropul
  • o mână plină de cireşe pot fi şi congelate sau din compot

Mod de preparare

  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se unge cu unt o formă rotunda care va merge la cuptor
  • Se presară pe fundul formei o lingură de zahăr, apoi se așează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai jos.
  • Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe.
  • Albuşurile se bat spumă până când nu mai cad de pe teluri.
  • Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se mixează albuşurile până când se întăresc din nou, iar zahărul este complet dizolvat.
  • Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia
  • Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus.
  • Se toarnă aluatul în formă peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasăm cireşele de la locul lor.
  • Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
  • Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit.
  • Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă.
  • Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul.
  • Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se serveşte după ce s-a răcit complet.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!