Căpşuni în ciocolată albă
Preparare15 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 5
Calories: 208kcal
- 20-25 de căpşuni proaspete şi sănătoase
- 100 g ciocolată albă de bună calitate
- 30 g ciocolata neagră sau ciocolată cu lapte
Spălați căpşunile și uscați-le cu un prosop de hârtie, având grijă să păstrați codiţele intacte
Rupeți ciocolata albă bucăţele şi se topiți-o la bain marie amestecând continuu cu o lingură de lemn sau în cuptorul cu microunde, la putere medie, în 2-3 reprize de câte 30 de secunde.
Treceți fiecare căpşună prin ciocolată albă topită și le așezați pe o foaie de hârtie de copt. Lăsați-le puțin deoparte ca să se întărească ciocolata.
Topiți și cu ciocolata neagră, apoi o puneți într-un poș cu dui subțire sau într-o pungă pe care o tăiați la un colț.
Treceți cu poșul (punga) cu ciocolată neagră trasând dungi peste căpșunile îmbrăcate în ciocolată albă
Lăsați-le la temperatura camerei să se întărească ciocolata sau dați-le la frigider dacă le serviţi mai târziu
Calorii: 208kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 2g | Grăsimi: 12g | Colesterol: 6mg | Fibre: 1g | Zahăr: 23g | Vitamina A: 15IU | Calciu: 69mg