Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Fursecuri cu ciocolată

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 200 g unt moale
  • 250 g făină albă
  • 50 g făină de ovăz
  • 3 linguri de cacao
  • 100 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie
  • 120 g ciocolată neagră sau fulgi de ciocolată

Mod de preparare

  • untul moale se freacă cu zahărul până devine o pastă fină
  • se încorporează oul bătut şi esența de vanilie
  • se adaugă făina amestecată cu pudra de cacao
  • ciocolata neagră se taie pătrăţele mici şi se adaugă în compoziţie
  • se pune compoziţia pe o folie alimentară şi se strânge formând un cilindru (ca la salamul de biscuiţi)
  • se dă la frigider pentru 1.5-2 ore (sau 30 minute la congelator)
  • se scoate şi se taie felii cam de 1 cm grosime care se aşează în tavă peste hârtia de copt
  • se coc aproximativ 15 minute
  • fiind foarte fragede, se lasă să se răcească în tavă şi abia apoi se scot pe platou
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!