Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
No ratings yet

Ruladă Dukan cu brânză şi spanac

Preparare20 minutes
Gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Porții: 30 min

Ingrediente

  • 2 ouă întregi sau un ou întreg și un albuș
  • 2 mâini de spanac proaspăt sau congelat eu am avut congelat
  • 100 g brânză de vaci dietetică cât mai scursa și mai uscată
  • ½ de linguriță boia de ardei dulce
  • ½ de linguriță de semințe chimen optional
  • sare/piper

Mod de preparare

aluatul (omleta)

  • spanacul se spală (dacă e proaspăt) și se toaca mărunt-mărunt sau se dă la robot ca să fie cât mai fin
  • se bat ouăle și se condimentează simplu cu sare și piper după gust
  • se amestecă ouăle cu spanacul și se coace omleta pe ambele parți într-o tigaie antiaderentă

umplutura

  • brânza de vaci se condimentează cu sare, piper și boia după gust
  • se adaugă semințele de chimen (sunt opționale, dar ele fac tot gustul în rețeta asta)
  • se întinde brânza peste omleta rece și se înfășoară cât mai strâns folosind folie alimentara
  • se lasă la rece minim 2 ore înainte de servire
  • se feliază cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită pentru că brânza de vaci e totuși destul de moale
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!