Go Back
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Prăjitură Dukan cu cremă de iaurt

Ingrediente

pentru blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 4 linguri tarate de psyllium
  • 1/2 pahar de iaurt degresat
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 linguri de indulcitor pudra stevia sau xilitol

pentru crema

  • 500 ml de iaurt degresat
  • 4 linguri de fructe goji
  • 1/2 sticluta de esenta de rom
  • 2 linguri indulcitor pudra
  • 1 pliculet de gelatina

Mod de preparare

blatul

  • se bat ouale si se amesteca cu iaurtul, esenta de vanilie si indulcitorul
  • se adauga taratele si praful de copt si se omogenizeaza compozitia
  • se baga la cuptor intr-o tava din silicon sau tapetata cu hartie de copt
  • este gata in aprox. 20 de minute
  • se lasa in tava pana se raceste complet

crema

  • fructele goji se pun la inmuiat in jumatate de cana de apa in care s-a adaugat esenta de rom
  • gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute
  • se incalzeste vasul cu gelatina la bain marie, amestecand continuu, pana se dizolva complet (atentie, nu trebuie sa fiarba!)
  • indulcitorul si fructele goji hidratate se adauga peste iaurt
  • se toarna si gelatina dizolvata si se omogenizeaza crema
  • se toarna crema peste blat
  • se lasa prajitura la frigider minim 4 ore inainte de servire
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!