Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Mâncare de ţelină şi morcovi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 portii

  • 2 pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe uscate potrivite ca marime
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mare sau 2 micute
  • 2 rosii tocate sau ½ de conserva
  • sare/piper
  • marar proaspat

Mod de preparare

  • pulpele se condimenteaza cu sare si piper si se inabusesc la foc mic cu putina apa, intr-o cratita cu capac care ulterior va merge la cuptor
  • radacinoasele se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari
  • ardeiul gras se taie cubulete, iar ceapa cat mai marunt
  • cand pulpele sunt pe jumatate fierte, se adauga legumele
  • daca mai e nevoie, se mai adauga putina apa
  • se baga cratita la cuptor, cu tot cu capac timp de 30 de minute
  • apoi se scoate capacul si se mai lasa sa scada apa si sa se rumeneasca inca 15-20 de minute
  • incercarti carnea si morcovul cu o furculita sa va asigurati ca sunt suficient de bine fierte
  • se serveste calda cu marar proaspat tocat si presarat deasupra
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!