Go Back
+ servings
brioşe însiropate cu mac şi portocale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Brioşe însiropate cu mac şi portocale

Delicioase și aromate! Așa sunt aceste brioşe însiropate cu mac şi portocale! Și se fac atât de ușor!
Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 337kcal

Ingrediente

pentru briose

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g mac
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lingurita de coaja macinata de portocale sau proaspat rasa

pentru sirop

  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 200 g zahar
  • coaja unei portocale taiata feliute

Mod de preparare

pentru briose

  • Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul si coaja de portocala pana obtinem o crema spumoasa.
  • Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi laptele rece, sucul de portocale si semintele de mac.
  • Faina trebuie cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi o turnam si o incorporam in compozitia de mai sus.
  • Umplem formele de briose si bagam tava în cuptorul preincalzit la 160 de grade. Briosele sunt gata cam in 30-35 de minute. E bine sa faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca iese curata.

pentru sirop

  • Curatam bine cojile de portocale de partea alba si amara de pe interior, apoi le taiem fasii inguste cam de jumatate de centimetru.
  • Le oparim timp de 5 minute în apa fierbinte, apoi le punem la fiert în sucul de portocala, amestecat cu zahar. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
  • Scoatem briosele din cuptor, le lasam sa se raceasca putin în forma si cât sunt înca caldute turnam 2-3 linguri de sirop pe fiecare briosa. Le lasam în continuare in forma sa absoarba bine siropul.
  • Scoatem cu grija din forma si servim cu un plus de sirop dupa dorinta si decorate cu coaja de portocala fiarta

Notă

Eu am folosit o tavă de brioșe din silicon, pe care nu am uns-o cu nimic, știind că nu se lipește nimic de ea. Dacă folosiți altfel de tavă, aceasta trebuie unsă cu unt înainte de folosire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 337kcal | Carbohidrați: 52g | Proteine: 5g | Grăsimi: 13g | Colesterol: 69mg | Fibre: 1g | Zahăr: 33g | Vitamina A: 484IU | Calciu: 75mg