Lintea se spală în mai multe ape şi se lasă la înmuiat 20-30 de minute. Se schimbă apa în care a stat şi se pune la fiert în apă cu putină sare. Apă trebuie doar cât să depăşească lintea cu 2 degete. Va fi gata în 30-45 de minute, funcţie de tipul de linte folosit.
În acest timp călim ceapa tăiată rondele şi o lăsăm la scurs pe un şervet de hârtie care să absoarbă uleiul în exces.
Începem să pregătim şi sosul de roşii ca să fie gata când orezul şi lintea vor fi fierte.
Usturoiul zdrobit se căleşte în ulei, apoi se adaugă sosul de roşii. Se lasă să dea un clocot, apoi se adaugă chimionul şi se potriveşte de sare şi piper.
Orezul şi lintea se amestecă cu grijă să nu zdrobim lintea, apoi se aşează pe farfurii.
Se toarnă deasupra sos de roşii şi se decorează cu ceapă prăjită şi boabe de năut fiert. Înveselim totul cu pătrunjel proaspăt şi am obţinut o mâncare delicioasă şi foarte săţioasă.
Notă
Trebuie avut în vedere că lintea şi orezul cu vermicelli trebuiesc preparate cam în acelaşi timp. Acest lucru nu e foarte complicat pentru că de fapt fiecare fierbe în legea lui şi au aproximativ acelaşi timp de fierbere/preparare.