Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Koshari - orez cu linte

Ingrediente

  • 2 căni linte maro
  • 3 cepe mari tăiate rondele
  • 1 conserva de năut
  • 3 linguri de ulei
  • sos sau pastă de roşii
  • 1 căpățână de usturoi
  • ¼ linguriță chimion
  • piper/sare

Mod de preparare

  • Lintea se spală în mai multe ape şi se lasă la înmuiat 20-30 de minute. Se schimbă apa în care a stat şi se pune la fiert în apă cu putină sare. Apă trebuie doar cât să depăşească lintea cu 2 degete. Va fi gata în 30-45 de minute, funcţie de tipul de linte folosit.
  • În acest timp călim ceapa tăiată rondele şi o lăsăm la scurs pe un şervet de hârtie care să absoarbă uleiul în exces.
  • Începem să pregătim şi sosul de roşii ca să fie gata când orezul şi lintea vor fi fierte.
  • Usturoiul zdrobit se căleşte în ulei, apoi se adaugă sosul de roşii. Se lasă să dea un clocot, apoi se adaugă chimionul şi se potriveşte de sare şi piper.
  • Orezul şi lintea se amestecă cu grijă să nu zdrobim lintea, apoi se aşează pe farfurii.
  • Se toarnă deasupra sos de roşii şi se decorează cu ceapă prăjită şi boabe de năut fiert. Înveselim totul cu pătrunjel proaspăt şi am obţinut o mâncare delicioasă şi foarte săţioasă.

Notă

Trebuie avut în vedere că lintea şi orezul cu vermicelli trebuiesc preparate cam în acelaşi timp. Acest lucru nu e foarte complicat pentru că de fapt fiecare fierbe în legea lui şi au aproximativ acelaşi timp de fierbere/preparare.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!