Puneți vișinele fără sâmburi la scurs într-o sită pentru 30 de minute. În acest fel se va elimina siropul în exces.
După cele 30 de minute, puneți vișinele într-un castron și peste ele puneți: zahărul brun, zahărul Bourbon, coaja de lămâie, pesmetul și amidonul
Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de vișine și pesmet pregătit la început.
Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și cu umplutura de vișine rămasă.
Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit.
Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
Opțional, serviți ștrudelul cu vișine alături de o cupă de înghețată.