Într-un castron cerneți laptele praf, pudra de cacao și sarea. Amestecați cu o spatulă să omogenizați amestecul.
Într-o crăticioară puneți: zahărul, apa și untul tăiat cuburi. Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și după ce untul se topește iar amestecul ajunge la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți un minut.
Lăsați siropul să se răcorească timp de 5-7 minute, dar amestecați din când în când să nu facă pojghiță deasupra.
Turnați siropul în castron, peste laptele praf amestecat cu cacao. Adăugați acum romul și arahidele întregi sau mărunțite grosier din cuțit.
Amestecați cu o spatulă până când nu se mai văd urme de lapte praf sau cacao uscată și obțineți o pastă densă și omogenă. De acum trebuie să vă mișcați rapid pentru că pasta de ciocolată se răcește și devine greu de întins.
Tăiați în 2 jumătăți pe lungime o foaie de napolitană. Aveți nevoie de 2 bucăți de aprox. 30x20 cm. Puneți pasta de ciocolată peste o jumătate de foaie și o întindeți uniform cu dosul unei linguri. Ca să meargă mai ușor, umeziți lingura în apă.
Peste stratul de ciocolată așezați cealaltă foaie de napolitană, apoi puneți un fund de lemn și peste acesta o greutate care să preseze ciocolata. Lăsați-o la presat, pe blatul din bucătărie pentru 30 de minute.
Ambalați ciocolata în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 8 ore, apoi o puteți tăia.