Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Paste cu ciuperci şi fâşii de dovlecei

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 300 g de paste
  • 2 dovlecei mici
  • 300 g de ciuperci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 3 roşii proaspete sau din conservă
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare/piper
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

  • Fierbem pastele al dente, aşa cum scrie pe pachet. Curăţăm dovleceii de coajă şi îi răzuim în fâşii lungi cu instrumentul de curăţat cartofii de coajă. Vor arăta ca în poza de mai jos.
  • Usturoiul tocat îl călim 1-2 minute în uleiul de măsline, doar cât să-si dezvolte aroma, nu mai mult.
  • Ciupercile tăiate cubuleţe le adăugăm în tigaie peste usturoi şi le amestecăm uşor până când încep să se înmoaie. Punem şi roşiile decojite şi tăiate cuburi, potrivim de sare şi piper şi mai lăsăm totul pe foc timp de 10 minute.
  • Adaugăm cu grijă fâşiile de dovlecel şi amestecăm uşor să nu le rupem. Lăsăm la fiert încă 10 minute, apoi turnăm sosul cu legume peste pastele fierte şi scurse.  Presărăm cu pătrunjel proaspăt tocat şi asta-i tot.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!