Go Back
supă-cremă de ardei copţi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Supă-cremă de ardei copţi

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 6 ardei copţi de preferat kapia sau portocalii
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • o felie de ţelină
  • ½ de rădăcină de pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 750 ml de apă
  • sare/piper/nucşoară
  • smântână/iaurt - opţional

Mod de preparare

  • Dacă nu e iarnă şi nu aveţi ardei copţi la congelator, cum am avut eu, atunci puneti ardeii pe grill sau pe grătar. Aveţi grijă să îi întoarceţi din când în când ca să se coacă uniform pe toate părţile. Când sunt rumeniţi bine, îi puneţi într-un vas cu capac să se aburească 5-10 minute, după care vor fi foarte ușor de curăţat.
  • Alegeţi o cratiţă/oală potrivit de mare. Ceapa şi usturoiul tăiate mărunt se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline, doar cât să-şi dezvolte aroma.
  • Rădăcinoasele se taie bucăţi nu foarte mici care se pun în cratiţă peste ceapa şi usturoiul călite. Se adaugă apa (puţeţi folosi şi supă de legume sau de carne, dacă aveţi), se potriveşte de sare şi se lasă la fiert până când vedem că morcovul e suficient de moale şi se sfărâmă uşor.
  • Scurgem într-un vas zeama în care au fiert legumele, adăugăm ardeii copţi şi pasăm totul cu un blender vertical. Subţiem cu supa în care au fiert legumele până când obţinem o cremă cât ne place de groasă. Eu prefer să procedez în felul ăsta pentru a putea controla consistenţa supei, nu vreau să risc să fie prea lichidă.
  • Potriviţi de sare şi piper după gust, adăugaţi şi un vârf de cuţit de nucşoară dacă vă place acest condiment şi supa e gata!
  • O puteţi servi cu un moţ de iaurt sau smântână şi neapărat cu nişte crutoane aurii preparate ca aici :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!