Go Back
pandispan cu cacao
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pandişpan cu cacao

Categorie: Deserturi

Ingrediente

Mod de preparare

  • Înainte să ne apucăm de treabă, trebuie să aprindem cuptorul să se încălzească la foc mediu (180 grade) şi să pregătim o formă de chec. Fie se unge cu unt sau ulei şi se tapetează cu făina, fie se îmbracă în hârtie de copt, cum vi se pare mai uşor.
  • Albuşurile se bat cu mixerul sau cu telul pâna devin spumă tare. Se pun pe rând cele 7 linguri de zahăr şi se bat din nou până se întăresc. Se adaugă coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi se amestecă uşor până la omogenizare. Făina cernută se toarnă peste compoziţia de ouă şi zahăr şi se amestecă foarte uşor cu telul, cu mişcări de jos în sus, până când este complet încorporată.
  • Se toarnă ¾ din compoziţie în tava pregătită. Peste compoziţia rămasă, se adaugă pudra de cacao, se amestecă şi se toarnă în tavă. Vă puteţi juca puţin cu o furculiţă pentru a amesteca cele două compoziţii.
  • Daţi la cuptor pentru 30-40 de minute, până când checul trece testul cu scobitoarea.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!