Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Plăcinţele cu varză

Categorie: Aperitive

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat fraged
  • 1 varză de aproximativ 1 kg
  • 1 ceapă
  • ½ de ardei gras
  • 1 lingură de bulion
  • sare/piper/nucşoară
  • 1 ou pentru uns foile
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  • Ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline.
  • Se adaugă ½ de cană de apă şi varza tăiată fideluţă şi presărată cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac timp de 20 minute.
  • Adăugăm bulionul şi o mai lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
  • O mai mestecăm din când în când să nu se lipească şi dacă mai este nevoie, mai adăugăm puţină apă. Nu prea multă, pentru ca nu vrem o compoziţie prea lichidă. Când e gata, se dă deoparte şi se lasă să se răcorească puţin.
  • Aluatul dezgheţat cum scrie pe pachet, se taie pătrate. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare pătrat, şi unim colţurile în aşa fel încât să obţinem triunghiuri. Ca să fim siguri că nu se desfac, presăm marginile triunghiurilor cu dinţii unei furculiţe pe cele 2 laturi deschise.
  • Se aşează plăcinţelele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul în prealabil încins la 200 de grade.
  • Dacă nu ţineţi post, le puteţi unge cu ou bătut înainte de a le băga în cuptor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!