Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pastă de fasole verde

Categorie: Aperitive

Ingrediente

  • 500 g de fasole verde proaspătă sau congelată
  • 1 ceapă mare
  • 2 gălbenuşuri de ou fiert
  • 1 căţel de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare/piper după gust

Mod de preparare

  • Fasolea verde se pune la fiert în apă cu sare. Dacă folosiţi fasole congelată nu este nevoie de decongelare prealabilă, o puteţi pune direct la fiert.
  • Separat se căleşte ceapa tocată în ulei, doar până îşi lasă aroma şi devine uşor sticloasă.
  • Se pun în blender toate ingredientele din listă şi se pasează bine-bine până obținem o pastă cât dorim noi de fină. Dacă ţineţi post, puţeţi renunţa la ouă, pasta va fi la fel de bună.
  • Se serveşte cu pâine prăjită şi e grozavă atât ca aperitiv, dar şi ca garnitură pentru o friptură la grătar, de exemplu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!