Go Back
Sărăţele
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sărăţele cu parmezan şi busuioc

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive

Ingrediente

  • 200 g de unt
  • 200 g de branză de vaci grasă
  • 200 g de făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • busuioc uscat
  • parmezan ras

Mod de preparare

  • Untul la temperatura camerei, se amestecă cu brânza de vaci, făina şi sarea. Pentru ca la copt să se desfacă frumos "în foi", aluatul obţinut se lasă la frigider cât mai mult. Eu l-am lăsat de dimineață până după-amiază, când am copt sărăţelele.
  • Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi se taie fâşii cam de 1 cm lăţime. Se răsuceşte fiecare fâşie şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Fâşiile se ung cu oul bătut şi se presară cu busuioc uscat şi parmezan ras.
  • Se bagă tava în cuptorul încins şi se lasă la copt aproximativ 15 minute sau până când le vedeţi că sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!