Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post
Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi de plăcintă! Se fac ușor și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua la pachet!
Preparare20 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 15 trigoane
Calories: 71kcal
- 5 foi subțiri de plăcintă
- 30 ml ulei pentru uns foile
- 1 linguriță semințe de negrilică sau mac, susan, etc.
umplutura
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 40 ml ulei
- 2 lingurițe amidon alimentar
- sare, piper, nucșoară după gust
- 1 linguriță mărar opțional
Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.
Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.
Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.
Calorii: 71kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 2g | Grăsimi: 5g | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 668IU | Calciu: 5mg