Go Back
+ servings
Placinta cu dovleac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 11 votes

Plăcintă cu dovleac

O plăcinta cu dovleac în foi crocante, absolut delicioasă care va umple casa de arome și va fi o bucurie pentru întreaga familie.
Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 420.75kcal

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă (13-15 foi)
  • 1 kg de dovleac plăcintar ras
  • 100 g de miez de nucă
  • 100 g de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 ml ulei sau unt topit
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Dați dovleacul pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Tocați nucile mărunt din cuțit.
  • Peste dovleac puneti zahărul, pesmetul, nuca, scorţişoara şi amestecați.
  • Număraţi foile din pachet (de obicei sunt cam 13-15) şi împărţiţi-le în 3 pentru că veți face 3 suluri de plăcintă.
  • Ungeți fiecare foaie de plăcintă cu foarte puțin ulei și suprapuneți foile pentru primul sul. Peste ultima foaie puneți ⅓ din cantitatea de dovleac, apoi rulați și puneți sulul în tavă
  • Procedați în același mod și cu celelalte 2 suluri de plăcintă.
  • Ungeți sulurile cu puțin ulei și presărați peste fiecare sul un fir de zahăr tos. Acesta se va carameliza în cuptor și va da un aspect frumos și o aromă plăcută.
  • Coaceţi plăcinta timp de 30-40 de minute până când este frumos rumenită.
  • Presărați plăcinta cu zahăr pudră cât este încă caldă, feliați și serviți după ce se răcește.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 213g | Calorii: 420.75kcal | Carbohidrați: 52.5g | Proteine: 7.83g | Grăsimi: 20.65g | Fibre: 1.73g