Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Dați dovleacul pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Tocați nucile mărunt din cuțit.
Peste dovleac puneti zahărul, pesmetul, nuca, scorţişoara şi amestecați.
Număraţi foile din pachet (de obicei sunt cam 13-15) şi împărţiţi-le în 3 pentru că veți face 3 suluri de plăcintă.
Ungeți fiecare foaie de plăcintă cu foarte puțin ulei și suprapuneți foile pentru primul sul. Peste ultima foaie puneți ⅓ din cantitatea de dovleac, apoi rulați și puneți sulul în tavă
Procedați în același mod și cu celelalte 2 suluri de plăcintă.
Ungeți sulurile cu puțin ulei și presărați peste fiecare sul un fir de zahăr tos. Acesta se va carameliza în cuptor și va da un aspect frumos și o aromă plăcută.
Coaceţi plăcinta timp de 30-40 de minute până când este frumos rumenită.
Presărați plăcinta cu zahăr pudră cât este încă caldă, feliați și serviți după ce se răcește.