Go Back
+ servings
covrigei cu mac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Covrigei cu mac

Covrigei delicioși, din aluat fraged pe bază de unt și brânză de vaci.
Preparare20 minutes
Gătire15 minutes
Timp de așteptare6 hours
Timp total35 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 2 tăvi

Ingrediente

  • 150 g unt 82% grăsime
  • 150 g făină tip 000
  • 150 g brânză de vaci grasă și bine scursă
  • 1 linguriță sare fină
  • sare grunjoasă
  • semințe de mac

Mod de preparare

  • Se frământă un aluat din unt, brânză, făină şi sarea fină. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
  • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
  • Întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
  • Decupaţi covrigeii sau formele dorite şi asezaţi-i în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. Păstraţi resturile rămase după decuparea covrigeilor. Le mai frământaţi puţin şi întindeţi o nouă foaie din care decupaţi alţi covrigei şi tot aşa până folosiţi eficient tot aluatul.
  • Ungeţi covrigeii cu ou bătut şi presăraţi cu seminţe de mac şi sare grunjoasă.
  • Coaceţi timp de 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!