Covrigei cu mac
Covrigei delicioși, din aluat fraged pe bază de unt și brânză de vaci.
Preparare20 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp de așteptare6 hours hrs
Timp total35 minutes mins
Porții: 2 tăvi
- 150 g unt 82% grăsime
- 150 g făină tip 000
- 150 g brânză de vaci grasă și bine scursă
- 1 linguriță sare fină
- sare grunjoasă
- semințe de mac
Se frământă un aluat din unt, brânză, făină şi sarea fină. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
Întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
Decupaţi covrigeii sau formele dorite şi asezaţi-i în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. Păstraţi resturile rămase după decuparea covrigeilor. Le mai frământaţi puţin şi întindeţi o nouă foaie din care decupaţi alţi covrigei şi tot aşa până folosiţi eficient tot aluatul.
Ungeţi covrigeii cu ou bătut şi presăraţi cu seminţe de mac şi sare grunjoasă.
Coaceţi timp de 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade.