Luați în calcul că e nevoie să avem cârnații gata cam cu 5 minute înaintea orezului. Dacă îi preparați la cuptor, vor fi gata cam în 25-30 de minute. Dacă îi prăjiți sau îi faceți la grătar, probabil ceva mai repede. Păstrați-i la cald până îi adăugați peste orez.
Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie, apoi adaugați ardeii tăiați fâșii.
Când fâșiile de ardei s-au înmuiat, adăugați orezul spălat și amestecați. Lăsați orezul să se călească 2-3 minute înainte să turnați supa.
Adăugați puțin câte puțin din supa (sau apa) caldă apoi sarea și piperul după gust.
După câteva minute turnați vinul, tot odată, apoi sosul de roșii și lăsați orezul să se gătească acoperit cu un capac, amestecând din când în când.
Când orezul e aproape gata, puneți cârnații întregi sau tăiați rondele (eu i-am tăiat) și lăsați să mai fiarbă timp de 5 minute. Reglați după gustul vostru cât de uscată sau de umedă doriți să fie mâncarea, adăugând încă puțină supă fierbinte dacă simțiți nevoia.
Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt tocat și lăsați mâncarea să se odihnească timp de 5 minute, acoperită cu un capac pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Serviți mâncarea de orez cu cârnați și ardei kapia caldă, alături de un pahar de vin.