Go Back
+ servings
Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Preparare40 minutes
Așteptare2 hours
Categorie: Desert
Porții: 8

Ingrediente

  • 400 g pișcoturi de șampanie (40 buc.)
  • 100 ml cafea tare (expresso sau ness) rece
  • 1-2 linguri rom, coniac, lichior Amaretti, Marsala, etc.
  • 600 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime rece
  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 200 g cremă de ciocolată (Nutella sau Finetti) la temperatura camerei
  • 180 g zahăr pudră
  • 1 linguriță rasă pudră de vanilie Bourbon
  • 1 linguriță cojă rasă de portocală
  • 70 g ciocolată (cu lapte, neagră, amăruie)
  • 1 linguriță ulei vegetal cu gust neutru
  • 1 linguriță cacao
  • 8 bomboane de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

  • Începeți cu cafeaua. Aceasta trebuie să fie rece atunci când înmuiați pișcoturile. În cafeaua rece adăugați după gust 1-2 linguri de coniac, rom, Amaretti sau un vin licoros.
  • Bateți smântâna la mixer până o transformați în frișcă fermă, care nu cade de pe teluri, apoi încorporați brânza mascarpone și Nutella. 
  • Dați pe răzătoarea cu găuri mari 50 g de ciocolată și o încorporați în crema de mai sus. Păstrați crema la frigider cât timp vă ocupați de formă și de primul rând de pișcoturi.
  • Montați inelul metalic de 18 cm pe un platou potrivit ca mărime sau puneți folie alimentară într-o crăticioară sau cutie de plastic.
  • Înmuiați pișcoturile  doar o secundă (nu mai mult!!!) în cafeaua rece și așezați-le pe fundul formei. 
  • Împărțiți din ochi crema în trei părți egale. Puneți o parte din cremă peste primul strat de pișcoturi. Apoi iar pișcoturi, iar cremă și ultimul strat va fi de pișcoturi. Crema rămasă o păstrăm pentru decor. 
  • Acoperiți tortul cu o folie și lăsați-l la rece pentru cel puțin 2 ore. La fel și crema rămasă. Între timp vă ocupați de pișcoturile pentru decor.
  • Topiți restul de 20 g de ciocolată la bain marie sau la microunde (câte 1 minut, de 3 ori). Adăugați o linguriță de ulei în ciocolata topită și amestecați.
  • Puneți hârtie de copt într-o tavă care vă încape în frigider. Așezați pișcoturile pe hârtie. Cu o linguriță sau cu dinții unei furculițe prelingeți ciocolată topită peste pișcoturi. 
  • Dați tava cu pișcoturi stropite cu ciocolată la frigider pentru 5 minute, să se întărească ciocolata.
  • Scoateți tortul din formă, îmbrăcați-l cu ¾  din crema rămasă. Pudrați cu cacao deasupra, apoi așezați pișcoturile stropite cu ciocolată de jur împrejur.
  • Cu restul de cremă faceți 8 "floricele" (câte una pentru fiecare felie de tort), iar pe fiecare floricică de cremă așezați o bomboană de ciocolată.
  • Tortul se păstrează la rece până la servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!