Go Back
+ servings
Focaccia cu ton și măsline
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Focaccia cu ton și măsline

Focaccia, cu siguranță o știți, este pâinea aceea, italiană la origine, foarte subțire de doar 2-3 cm înălțime și care suportă diverse toppinguri mediteraneene.
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Așteptare45 minutes
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Paine de casa
Cuisine: Italiana
Porții: 6
Calories: 235kcal

Ingrediente

  • 350 g făină tip 000
  • 250 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • ½ linguriță zahăr
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură ulei de măsline

topping

  • 1 conservă de ton în ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie micuță
  • boabe de porumb din conservă
  • măsline
  • busuioc uscat
  • rozmarin
  • sare grunjoasă
  • piper

Mod de preparare

  • Într-un vas, sau în bolul robotului, amestecați uleiul de măsline, apa călduță și zahărul
  • Adăugați făina amestecată cu drojdia uscată și spre final, sarea.
  • Frământați la mână sau la robot, cam 10 minute, apoi acoperiți vasul și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute.
  • Puneți hârtie de copt sau ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade. Cuptorul trebuie să fie bine încins când băgăm focaccia.
  • Răsturnați aluatul în tavă și cu mâinile puțin unse cu ulei, începeți să îl aplatizați ușor cu palmele, din aproape în aproape până când îl întindeți uniform, în toată tava.
  • Faceți din loc în loc gropițe cu degetul în aluat, apoi acoperiți tava cu folie alimentară sau cu o pungă de plastic și lăsați aluatul să mai dospească încă 15 minute, timp în care vă pregătiți ingredientele pentru topping.
  • Stropiți cu ulei de măsline. Îl puteți folosi pe cel din conservă, dacă v-a mai rămas. Puneți ingredientele pentru topping peste aluat și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Focaccia e bună și caldă, dar și rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 235kcal | Carbohidrați: 44g | Proteine: 11g | Grăsimi: 1g | Colesterol: 6mg | Fibre: 2g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 11IU | Calciu: 15mg