Fursecurile se fac foarte repede, așa că aprindeți dintru început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
Într-un bol puneți ingredientele solide: făina, praful de copt, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Amestecați.
În alt bol amestecați cu telul ingredientele lichide: gemul, uleiul și romul.
Turnați lichidele în bolul cu făină și începeți să frământați până obtineți un aluat omogen, ca o plastilină, care nu se lipește de castron.
În funcție de consistența gemului vostru, mai lichid sau mai vârtos, e posibil să mai fie nevoie de încă puțină făină sau de 1 lingură de apă. Orientativ vă spun că gemul folosit de mine era ca o smântână, adică curgea din borcan.
Din aluat formați biluțe de mărimea unei nuci și le așezați în tavă. Aplatizați puțin biluțele folosind dinții unei furculițe.
Dați fursecurile la cuptor pentru 10 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, dar dacă s-au rumenit deja pe partea care a fost în contact cu tava, înseamnă că sunt gata.
Lăsați fursecurile să se răcească în tavă sau transferați-le cu grijă pe un grătar.