Puneți ingredientele uscate (făina, sarea zahărul, vanilia și coaja de lămâie) într-un bol și amestecați puțin.
În ceea ce privește drojdia, respectați instrucțiunile de pe plic. Unele tipuri de drojdie se amestecă în stare uscată cu făina, altele necesită o hidratare prealabilă. Eu am folosit drojdie uscată Pakmaya și a fost nevoie să o hidratez 10 minute în 2 linguri de apă.
Adaugați ingredientele lichide (borșul, uleiul, drojdia hidratată) peste cele solide și amestecați. Veți obține un aluat dens și uleios.
Frământați aluatul doar până devine omogen, nu mai mult! Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Cât timp se odihnește aluatul, presărați zahăr pudră pe tocătorul de lemn și tăiați rahatul în fâșii sau cubulețe, după cum doriți.
Împărțiți aluatul din bol în 5-6 părți egale.
Întindeți cu sucitorul fiecare parte de aluat. Pentru a avea cornulețe frumoase, alegeți o farfurie potrivită ca mărime, așezați-o peste foaia de aluat și decupați marginea de jur împrejurul ei.
Împărțiți apoi foaia în 8 triunghiuri peste care așezați bucățele de rahat.
Rulați cornulețele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Marginile rezultate, puneți-le la un loc, presați puțin, fără să frământați prea mult și întindeți o nouă foaie din care decupați cornulețe.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Lăsați cornulețele să se mai odihnească 15 minute în tavă, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până încep să se rumenească pe partea care a fost în contact cu tava.
Cât sunt încă fierbinți, pudrați cornulețele cu zahăr pudră din belșug.
Serviți cornulețele după ce s-au răcit.
Cornulețele cu borș se pot păstra chiar și o săptămână în cutii de carton sau cutii metalice (din cele speciale pentru fursecuri).